foto: Gerttu Simm
       
Gerttu kodublogi
 
Peedi-kitsejuusturisotto
Gerttu Simm     nov 20, 2015
0 Kommentaari
Selleks, et teha üks iiii-meeee-lii-neeee (ja see päriselt ka on imeline!) risotto kahele, on Sul vaja:
 50g võid
 1 väike valge sibul
 1-2 küünt küüslauku
 veidi tüümiani ja rosmariini
 150g risotto riisi
 150ml valget veini
 u 500ml köögiviljapuljongit
 paar-kolm väikest keedupeeti
 natukene kitsejuustu
 peotäis kreekapähkleid, kõrvitsa- ja päevalilleseemneid
 kaks peotäit rukolat

Pane või potti sulama, kui see on sulanud, lisa sinna hakitud sibul ja küüslauk, natuke soola, veidi tüümiani ja rosmariini. Kui sibul on klaasjaks läinud, vala potti risotto riisi ja sega ilusasti läbi. Kui ka riis on klaasjaks läinud, vala peale valge veini ja sega jälle kenasti läbi. Kui vein on enam-vähem ära aurustunud, hakka väikese kulbiga lisama köögiviljapuljongit. Kuumus peaks pliidil olema üsna madal – minul on 9 astet ja tegin äkki 5 peal? Ära kindlasti unusta pidevalt segada ja vahepeal jälle natuke puljongit juurde lisada. Kui riis hakkab juba natukene pehmemaks minema, riivi hästi peenikese riiviga oma risotto sisse 2-3 väikest keedupeeti. Siis jälle pane natuke puljongit, sega, maitse, lisa vajadusel veel soola, lisa puljongit, sega, maitse... Korda seda sama ringi nii kaua, kuni riis saab valmis ehk ei ole enam krõmps. Tõsta risotto taldrikule, lisa pihuga rukolat, veidi kitsejuustu, natukene kreeka pähkleid, päevalille- ja kõrvitsaseemneid ning naudi!
Kategooriad
Gerttu kodublogi